images/fade/november2020c.jpg

Vraag:

Mijn android LG G6 telefoon heeft een een sd kaart van 128 gb maar het lukt me niet om apps hier op over te zetten.
Ik heb wel een app genaamd Link2sd hiervoor gedownload maar die doet het niet. Ook met andere apps lukt het niet. Als de LG zichtbaar was in verkenner was ik al een heel eind. Een Iphone van iemand anders ziet hij wel maar die heb ik helaas niet. Weet u misschien een manier om in ieder geval mijn G6 zichtbaar te maken in verkenner van windows 10? Of het hiermee wel lukt moet ik nog afwachten.
Alvast bedankt voor uw reaktie.

Antwoord:

Zo te zien heeft u 2 problemen. 
Het eerste is Apps overzetten naar de SD-kaart. U geeft niet aan of de GSM via Mijn Bestanden de SD-kaart ook ‘ziet’. Als dat niet zo is zet dan de GSM een keer helemaal uit. Is na de herstart de SD-kaart nog niet zichtbaar probeer dan een andere SD-kaart. Kijk ook in de G6 handleiding of er speciale handelingen moeten worden verricht om de SD-kaart aan de praat te krijgen.
Als de SD-kaart wel zichtbaar is en Link2SD doet het niet probeer dan eens de App Assistant for Android te downloaden. Hierin zit onder Hulpprogramma’s App2SD. Na het starten ziet u alleen die Apps die ook verplaatst kunnen worden.
Het tweede probleem is koppelen met Windows 10. Ik neem aan dat u dat doet met een USB-kabel en dan wel met dezelfde kabel waarmee u ook de GSM oplaadt. In de volgende link staan diverse opties om e.e.a. aan de praat te krijgen :
https://webwereld.nl/how-to/software/5-tips-als-de-pc-jouw-smartphone-niet-herkent-usb-3774931/ .
Als dat allemaal niet lukt probeer dan de GSM terug te zetten op Fabrieksinstellingen. Pas op, u bent dan alle eigen data, zoals foto’s kwijt.