het nieuwe ‘1080p Premium’ op YouTube

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar,daarom een senior met de duimen omhoog op de foto

YouTube heeft een nieuwe optie geïntroduceerd voor het aanpassen van de videokwaliteit van een  YouTube-video. Naast de gebruikelijke 1080p-resolutie kunnen gebruikers nu ook de optie '1080p Premium' tegenkomen. Hoewel het lijkt alsof deze nieuwe resolutie exclusief beschikbaar is voor abonnees van YouTube Premium, is dat niet het geval.

1080p Premium moet worden gezien als een extra kwaliteitsoptie naast de normale 1080p-resolutie en is alleen beschikbaar voor mensen met een YouTube Premium-abonnement. De normale 1080p-resolutie blijft gratis toegankelijk voor alle gebruikers.

Het voordeel van 1080p Premium is dat het een hogere bitrate biedt. Dit betekent dat er meer informatie per seconde wordt verzonden, wat resulteert in een betere videokwaliteit. Vooral video's met veel beweging en details zullen scherper ogen met deze optie.

Hoewel deze functie niet helemaal nieuw is, aangezien deze sinds februari al getest werd bij iPhone- en Apple TV-gebruikers, heeft Google in april officieel aangekondigd dat deze functie beschikbaar zou zijn voor deze apparaten. Nu is de functie ook beschikbaar gekomen voor Android-apparaten.

Google lijkt momenteel de functie te testen voor Android-gebruikers. Verschillende gebruikers hebben de optie gespot op hun Android-toestellen of in de Android TV-app op hun televisie, zo meldt 9to5Google. Het is echter nog niet bekend hoe lang het zal duren voordat alle Android-gebruikers toegang hebben tot deze nieuwe optie.

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!seniorenacademie

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden